通知公告

位置: 网站首页 > 通知公告 > 正文

国际投资贸易与广西自贸区法制建设国际研讨会(2019年)会议日程通知

作者:     编辑:     来源:   发表于: 2019-11-28 16:34  点击:

国际投资贸易与广西自贸区法制建设国际研讨会(2019年)

会议日程

 

International Conference on International Investment and Trade and Legal Issues concerning China (Guangxi) Pilot Free Trade Zone (2019)

 

时间:1130-122日(星期六——星期一)

地点:mobile365体育投注备用君武馆玉林厅

Saturday, Sunday & Monday, 30th November to 2nd December, 2019

Yuli Hall, Junwu Building, Guangxi University, PRC

 





说明: F:\工作盘(宣传科)\西大照片\1226mobile365体育投注备用风光照片(梦想大学堂)\mobile365体育投注备用校徽.jpg


本次会议为期一天半,主要内容为讨论国际投资法、国际贸易法的前沿问题和最新走向,并借鉴上述先进经验探索、设计广西自贸区法律机制,以及完善与广西自贸区息息相关的中国—东盟自贸区之法律机制。

与会专家分别来自欧洲、澳洲、亚洲、非洲。我们期待来自学术界与实务界的与会专家能开展卓有成效的互动,并深信这些互动和对话有助于更好的研究思路的形成。

 

The main content of the one and a-half days by invitation closed-door conference is to discuss frontier issues and latest trend of International Investment & Trade Law, draw lessons from advanced experiences to design the mechanism of China (Guangxi) Pilot Free Trade Zone and perfect the mechanism of China-ASEAN FTA which is closely linked with the Zone.

We are expecting experts from Europe, Australia, Asia and Africa. We expect a good effective interaction among experts from academia and practical circles, and we believe better research ideas can be generated by effective interaction and inspiring dialogue.

 



国际投资贸易与广西自贸区法制建设国际研讨会

会议议程

International Conference on International Investment and Trade and Legal Issues concerning China (Guangxi) Pilot Free Trade Zone

Schedule

 

时间  Time

日程  Program

2019121日(星期日)  Sunday, 1st   December, 2019

08:30 am-09:00 am

30 mins

开幕式

Opening Ceremony

 

主持人:聂资鲁,mobile365体育投注备用法学院院长、教授

Host: Professor Nie Zilu, Dean,   Guangxi University Law School, PRC

 

致辞

Speech

 

刘正东,广西壮族自治区政协副主席、mobile365体育投注备用党委书记

Mr. Liu Zhengdong, Vice   Chairman of the CPPCC of Guangxi Zhuang Autonomous Region; Secretary of the   CPC Committee, Guangxi University, PRC

 

聂资鲁,mobile365体育投注备用法学院院长、教授

Professor Nie Zilu, Dean, Guangxi   University Law School, PRC

 

09:00 am-09:10 am

10 mins

与会嘉宾合影

Group   Photo

09:10 am-10:10 am

60 mins

主旨演讲

Keynote Speech

 

主持人:聂资鲁,mobile365体育投注备用法学院院长、教授

Moderator: Professor Nie Zilu,   Dean, Guangxi University Law School, PRC

 

演讲人(每人30分钟):

Speaker (30 mins each):

 

阿尼鲁达·拉吉普特,联合国国际法委员会委员、博士

Dr. Aniruddha RajputMember,   the United Nation International Law Commission

国际法委员会与国际经济法

International Law Commission   and International Economic Law

 

郑少华,上海财经大mobile365英超欧冠长助理

Professor Zheng Shaohua, Assistant   President, Shanghai University of Finance & Economics, PRC

中国自贸试验区法治试验:上海自贸区的观察

The   Rule of Law Experimentation in China Pilot Free Trade Zones: An Observation   from Shanghai Experience

 

议题一:广西自贸区建设:国际经验与国内实践

Session 1Legal Issues concerning China (Guangxi) Pilot Free   Trade ZoneInternational   Experiences and Domestic Practices

10:10 am-11:40 am

90 mins

30 mins each

 

主持人:郑少华,上海财经大mobile365英超欧冠长助理

Moderator:   Professor Zheng Shaohua, Assistant President, Shanghai University of Finance   & Economics, PRC

发言人(每人30分钟):

Speakers (30 mins each):

 

贺小勇,华东政法大学国际法学院教授

Professor He Xiaoyong, East   China University of Political Science and Law (ECUPL) International Law   School, PRC

上海自贸区法治建设的回顾与思考

Review and Reflection on the Rule   of Law in Shanghai Free Trade Zone

 

龚柏华,复旦大学法学院教授

Professor Gong Baihua, Fudan   University Law School, PRC

自贸试验区法治应先行“试验”高标准国际经贸规则

The Laws Relating to the Free   Trade Pilot Zone Should "Pilot" the Highest Standards of   International Trade and Investment

 

王江雨,新加坡国立大学法学院副教授

Professor Wang Jiangyu,   National University of SingaporeNUSLaw   School, Singapore

新加坡自贸港对中国的启示

Singapore as a Free Trade Port:   Lessons for China

11:40   am-12:10 pm

30   mins

提问与自由讨论

Q&A   and Discussion

议题二:投资条约、自由贸易协定及自贸区(

Session 2:   Investment Treaties, Free Trade Agreements & FTZ Rules (Ⅰ)

14:00   pm-16:00 pm

120   mins

30   mins each

主持人:蔡从燕,厦门大学法学院教授

Moderator:   Professor Cai Congyan, Xiamen University Law School, PRC

 

发言人(每人30分钟):

Speakers (30 mins each):

 

张晓君,西南政法大学国际法学院院长、教授

Professor Zhang Xiaojun, Dean, Southwest   University of Political Science & Law International Law School, PRC

高水平建设自由贸易试验区制度创新法治保障体系的若干思考

The Legal Protection System of   Institutional Innovation in the High Level Construction of Pilot Free Trade   Zones

 

张亮,中山大学法学院副院长、教授

Professor Zhang Liang, Deputy Dean,   Sun Yat-sen University Law School, PRC

粤港澳大湾区建设的法治保障

Legal Guarantee for the Construction   of Guangdong, Hong Kong and Macao Greater Bay Area

 

马尔科姆·乔根森,澳大利亚悉尼大学法学院副教授

Professor Malcolm Jorgensen, University   of Sydney Law School, Australia

澳大利亚国际法政策与自由贸易协议的战略作用

Australian International Law   Policy and the Strategic Role of Free Trade Agreements

 

玉田 大,神户大学法学院教授

Professor Dai Tamada, Kobe   University Faculty of Law, Japan

ISDS的多样性和灵活性:日本在ISDS改革中的“组合拳”方式

Variety and Flexibility of   ISDS: the Japan's "Suite" Approach in the ISDS Reform

 

16:00   pm-16:15 pm

15   mins

休息

Break

议题二:投资条约、自由贸易协定及自贸区(

Session   2: Investment Treaties,   Free Trade Agreements & FTZ Rules (Ⅱ)

16:15   pm-17:45 pm

90 mins

30 mins each

主持人:李国安,厦门大学法学院教授、副院长

Moderator:   Professor Li Guoan, Deputy DeanXiamen University   Law School, PRC

发言人(每人30分钟):

Speakers (30 minutes each):

 

德米特里·拉宾,俄罗斯莫斯科国际关系学院教授

Professor Dmitry Labin, Moscow State Institute of International Relations, Russia

俄罗斯对外投资条约实践与晚近进展

Russia’s Foreign Investment Treaty   Practice: Recent Development

 

左海聪,对外经贸大学法学院教授

Professor Zuo Haicong,   University of International Business & Economics Law School, PRC

中国涉外经济法律制度的完善—兼论自贸区的法律创新

On the reform of China's   foreign economic laws

 

李国安,厦门大学法学院教授、副院长

Professor Li Guoan, Deputy Dean,   Xiamen University Law School, PRC

中国-东盟金融合作的困难与进路

Difficulties and Approaches in Financial   Cooperation between China and ASEAN

 

17:45 pm-18:15 pm

30 mins

提问与自由讨论

Q&A   and Discussion

 

2019122日(星期一)  Monday, 2nd   December , 2019

议题三:国际贸易法及自贸区法前沿问题

Session 3Frontier Issues of International Trade Law and   FTAs/FTZs Rules

08:30 am-09:30 am

60 mins

20 mins each

主持人:魏艳茹 mobile365体育投注备用法学院教授

ModeratorProfessor   Wei Yanru, Guangxi University Law School, PRC

 

发言人(每人20分钟):

Speakers (20 minutes each):

 

梁丹妮 中山大学法学院副教授

Professor Liang Danni, Sun   Yat-sen University Law School, PRC

常设上诉机构:中国在ISDS改革方面的提议

A Permanent Appellate Body:   China’s Proposal on ISDS Reform

 

尹诚蹊,韩国圆光大学韩中关系研究院教授

Professor Yoon Sung Hye,   Wonkwang University Korean   Chinese   Relations   Institute,   Korea

韩国对外缔结的FTA中的投资规则的法律问题

Legal Issues on Investment   Chapter on FTA Concluded by Korea

 

恩格拉C. 施莱默,南非威特沃特斯兰大学商业、法律和管理学院教授

Professor Engela C SchlemmerUniversity   of the Witwatersrand Faculty of Commerce, Law and Management, South Africa

在南非进行贸易和投资所面临的挑战

The Challenges of Trading with and   Investing in South Africa

 

09:30 am-10:00 am

30 mins

提问与自由讨论(30分钟)

Q&A   and Discussion (30 minutes)

 

10:00 am-10:15 am

15 mins

休息

Break

议题四:中国东盟自贸区法制建设

Session 4Legal Issues concerning China-ASEAN FTA

10:15   am-11:15 am

60 mins

20 mins each

主持人:龚柏华,复旦大学法学院教授

Host:   Professor Gong Baihua, Fudan University Law School, PRC

发言人(每人20分钟):

Speakers (20 minutes each):

 

博恩柴·维苏提萨克,清迈大学法学院教授、院长

Professor   Pornchai Wisuttisak, Dean, Chiang Mai University Faculty of Law, Thailand

泰国东部特殊经济走廊中的土地法与中国的“一带一路”倡议

Thai   Land law in Special Eastern Economic Corridor and China Belt and Road   Initiative

 

哈尼夫·阿哈马特,马来西亚国立大学法学院副教授

Professor   Haniff Ahamat, The National University of Malaysia Faculty of Law, Malaysia

马来西亚的自由经济区:法律、挑战与改革

Free   Zones in Malaysia: The Law, Its Challenges and Reform

 

乌丁·塞拉希,印度尼西亚佩利塔·哈拉潘大学法律实验室主任

Mr.   Udin Silalahi, Head of Legal Laboratory Faculty of Law, University Pelita   Harapan, Indonesia

印尼经济特区的实践

The   Practice of Special Economic Zone in Indonesia

 

11:15 am-11:45 pm

30 mins

提问与自由讨论

Q&A   and Discussion

11:45 pm-11:55 pm

10 mins

闭幕总结

Concluding   Remarks

 

黄建荣副教授,mobile365体育投注备用法学院党委书记

Associate   Professor Huang Jianrong, Secretary of the CPC Committee, Guangxi University Law   School, PRC

 

2019122日(星期一)  Monday, 2nd   December, 2019

下午

Afternoon

离会

Check-out   Return

 

附件【邀请函.docx】已下载
编辑:

下一条:mobile365体育投注备用2020年工会会员元旦春节节日慰问品采购招标公告


网站地图

mobile365体育投注备用